1. Γενικές έννοιες για το εργαστήριο της Βιοχημείας

Καλώς ορίσατε στο Εργαστήριο Βιοχημείας-Αρχών Βιοτεχνολογίας. Αυτό το εργαστήριο αποτελεί συνέχεια των εργαστηρίων Βιολογίας και Γεωργικής Χημείας του προηγούμενου εξαμήνου. Μερικά πράγματα αξίζουν υπενθύμισης:

 

 

Λέξεις - κλειδιά: Γενικές έννοιες.

 Δείτε τη βιντεοσκόπηση
  1. Η Βιοχημεία αφορά τις χημικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα μέσα στους ζωντανούς οργανισμούς, καθώς και κάθε άλλη χημική διεργασία που χρησιμοποιούμε για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει μέσα στους ζωντανούς οργανισμούς. Η Βιοτεχνολογία είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να εκμεταλλευτούμε διεργασίες των ζωντανών οργανισμών για μαζική παραγωγή επιθυμητών προϊόντων. Επομένως, το σχετικό εργαστήριο αφορά χημεία, και ισχύουν ΟΛΟΙ οι κανόνες ασφάλειας και σωστής πρακτικής, που εφαρμόσαμε το προηγούμενο εξάμηνο.
  2. Για αυτό τον λόγο αναρτούμε στην ιστοσελίδα και πάλι τους κανόνες διεξαγωγής των πειραμάτων που θα ακολουθήσουν.
  3. Περιμένουμε από όλους τους φοιτητές να έρχονται με την εργαστηριακή τους μπλούζα. Διαφορετικά θα παίρνουν απουσία.
  4. Το εργαστήριο αυτό το εξάμηνο είναι δίωρο. Οπότε θα πρέπει να έχετε σωστή προετοιμασία κυρίως διαβάζοντας την άσκηση που θα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του εργαστηρίου.
  5. Γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε οι διαλέξεις στη θεωρία να συμβαδίσζουν με τις ασκήσεις του εργαστηρίου. Η παρουσία σας λοιπόν στις διαλέξεις μόνο βοήθεια μπορεί να σας δώσει.
  6. Ξεκινάτε τώρα ένα ταξίδι στη μαγεία των ζωντανών οργανισμών. Απολαύστε το, ώστε να σας γίνει εργαλείο για τη καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των βιοχημικών και βιολογικών ζητημάτων που θα προκύψουν σε άλλα μαθήματα, καθώς και μετέπειτα στην επαγγελματική σας ζωή.