Χοιροτροφία (Θεωρία)

Θεματικές Ενότητες

Ενότητα 13. Ποιότητα χοίρειου κρέατος

 

 

 

Επιπρόσθετα της υψηλής θρεπτικής αξίας του χορείου κρέατος υπάρχουν ιδιότητές του που το κάνουν επιθυμητό στον καταναλωτή με τιμή πλέον προσιτή των ανταγωνιστικών κρεάτων. Οι ιδιότητες που το χαρακτηρίζουν εξαρτώνται από αισθητικούς, οικονομικούς, θρησκευτικούς και κοινωνικούς παράγοντες. Στην ενότητα αυτή θα αναλυθούν οι αισθητικοί παράγοντες. Οι ερευνητές στην τεχνολογία κρέατος έχουν γενικά διαχωρίσει τους παράγοντες δεκτικότητας στην τρυφερότητα, την ευχυμότητα, το χρωματισμό, το άρωμα και τη γεύση.

 

Λέξεις - κλειδιά: Ποιότητα χοίρειου κρέατος, χημική σύσταση, βάρη και αναλογία ιστών, ποιοτικές παράμετροι σφάγιου χοίρου.

Διαφάνειες Ενότητας 13
Ποιότητα χοίρειου κρέατος
Παρουσίαση ενότητας