Χοιροτροφία (Θεωρία)

Θεματικές Ενότητες

Ενότητα 12. Διασφάλιση ποιότητας και βιοασφάλεια

 

 

 

 

 

 

Σήμερα η ποιότητα απαιτείται από τον καταναλωτή ως η ελάχιστη σταθερά και ο παραγωγός που δεν παράγει με βάση ποιοτικά κριτήρια δεν έχει μέλλον. Ο έλεγχος της ποιότητας παλαιότερα ήταν σύντομος και ελάμβανε χώρα στο τελικό προϊόν. Η διαδικασία του ποιοτικού ελέγχου ήταν σταθερή και αν το προϊόν περνούσε επιτυχώς από αυτήν τότε έπαιρνε και ανώτερη τιμή, ειδάλλως πωλείτο ως συμβατικό. Η μεταβολή της διαδικασίας του ποιοτικού ελέγχου από το τελικό στάδιο στη γραμμή παραγωγής όλων των σταδίων που καθορίζουν τα τελικά κριτήρια ποιότητας του προϊόντος είναι γνωστή και ως διασφάλιση της ποιότητας.

 

Λέξεις - κλειδιά: Διασφάλιση ποιότητας, εκτροφή χοίρου, εγαζόμενοι, επισκέπτες, θεραπείες.

Διαφάνειες Ενότητας 12